Today.ua

BMW створює нові шести- та восьмициліндрові двигуни

В той час, як деякі автовиробники напередодні ери електромобілів вже відмовилися від розробки нових двигунів внутрішнього згоряння, BMW йде іншим шляхом. Баварський автогігант розробляє нові шести- та восьмициліндрові мотори.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Auto Motor und Sport розповів директор розвитку BMW Франк Вебер.

За його словами, для BMW очевидна потреба у сучасних двигунах внутрішнього згоряння. Такими силовими агрегатами автомобілі будуть ще оснащуватися близько 30 років. Тому бензинові та дизельні мотори нового покоління перебувають у розробці. Баварська компанія не хоче змушувати клієнтів обирати між новим (електромобілями) та нібито старим (ДВС).

Вебер підкреслив, що інженери BMW розробляють абсолютно нові ефективні двигуни внутрішнього згоряння, а не просто доопрацьовують вже існуючі силові агрегати, виходячи з екологічних норм. Він повідомив про революційні зміни головки блоку циліндрів. На жаль, жодних подробиць він не розповів.

Нагадаємо, з 2026 року компанія Audi припинить розробляти нові автомобілі з бензиновими та дизельними двигунами, повністю зосередившись на електричних технологіях. Таку заяву у своєму інтерв'ю зробив глава Ауді Маркус Дюсманн.

Раніше стало відомо, що в Україні планують поетапно заборонити ввезення автомобілів з ДВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ