Today.ua

Безкоштовне розмитнення авто можуть скасувати через зловживання

В Україні з 5 квітня і до кінця воєнного стану за розмитнення автомобілів, згідно з новим законом, не потрібно платити. Однак цю пільгу можуть скасувати ще до закінчення війни з російськими окупантами, повідомив у своєму інтерв'ю голова парламентського фінансового комітету Данило Гетьманцев.

За його словами, безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації зробили для простих людей, оскільки через обстріли російських окупантів знищено і пошкоджено велику кількість транспортних засобів. Проте, безкоштовним розмитненням почали зловживати комерційні структури. Заради прибутку вони почали у великій кількості ввозити євробляхи для перепродажу.

Гетьманцев підкреслив, що безплатне розмитнення автомобілів запроваджувалося не для того, щоб комерційні структури займалися перепродажем. У зв'язку з численними зловживаннями відповідні відомства зараз розглядають можливість скасування безкоштовної легалізації євроблях.

Тим часом, лише з 5 квітня по 20 квітня в Україні безкоштовно розмитнили понад 10 000 автомобілів. На західному кордоні утворилися великі черги транспортних засобів, особливо у польському кордоні.

Раніше стало відомо, що в Україні обмежили імпорт автомобілів на іноземних номерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ