Today.ua

Автозавод у РФ замість випуску машин почав роздавати городи працівникам

У РФ автозавод "Автотор" (Калінінград), який через дефіцит напівпровідників та інших компонентів зупинив роботу, почав роздавати своїм працівникам землю під городи. Ділянки розташовуються у селищах під Калінінградом.

Кожному, хто захотів, завод безкоштовно передав ділянку у 10 соток. Там можна буде вирощувати фрукти та овочі. Цікаво, що ділянки роздають за методом жеребкування. Перші 168 щасливчиків уже здобули землю.

Чи можна будувати на цих ділянках будинки – не повідомляється. Зважаючи на все, ні, не можна. Йдеться про ділянки для городу.

Через брак комплектуючих "Автотор" припинив свою роботу до кінця травня. Там випускають автомобілі Hyundai та Kia. До 24 лютого там також робили чотири моделі BMW.

Потрібно відзначити, що зараз нові автомобілі в Росії випускають лише три заводи - УАЗ, Хавейл Мотор Рус та Мазда Соллерс. Щоправда, наприклад, у Мазда Соллерс у травні будуть тривалі канікули. Інші автовиробники закрили свої заводи на російському ринку та перестали відправляти до РФ нові автомобілі.

Нагадаємо, у Росії через брак комплектуючих перестали випускати автомобілі з автоматичною коробкою передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ