Today.ua

АвтоВАЗ зупинив виробництво автомобілів

АвтоВАЗ, який випускає бюджетні автомобілі Lada та кілька моделей Renault, до 24 квітня зупинив свої конвеєри. Це сталося через дефіцит мікрочіпів та електронних компонентів.

Захід наклав за останній місяць безпрецедентні економічні санкції на Росію через те, що її війська 24 лютого вторглися до України. Заборонили ввезення до РФ велику кількість різних товарів, у тому числі мікрочіпів, електронних компонентів та запчастин для автомобілів.

В результаті АвтоВАЗ змушений значно скорочувати виробництво та відправляти своїх співробітників у так звану "корпоративну відпустку". Крім того, цей автовиробник із 6 червня перейде на чотириденний режим роботи. Такий графік триватиме 6 місяців.

Нагадаємо, що контрольний пакет акцій АвтоВАЗу зараз належить французькому автогіганту Renault. За чутками, французи можуть продати свої акції російським компаніям і таким чином повністю піти з російського ринку.

Тим часом, багато автовиробників після вторгнення російських військ в Україну вже припинили працювати в РФ. Наприклад, Volkswagen та BMW.

Раніше стало відомо, що у Росії за один місяць (березень 2022 року) нові автомобілі подорожчали на 35-45%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ