Today.ua

Автомобілі з Німеччини в Україну почали завозити потягами

В Україну вперше потягом привезли нові автомобілі із Євросоюзу. Доставка зайняла набагато менше часу, аніж на автовозах.

Зокрема, в Україну потягом із Німеччини доставили 207 нових автомобілів BMW. Дорога з німецького міста Бремерхафена в український Чоп зайняла три дні.

Цей пілотний проект здійснила українська компанія Pacobo разом із австрійською компанією Hoedlmayr.

Передбачається, що тепер нові автомобілі з Німеччини в Україну поїздами доставлятимуть регулярно.

Нагадаємо, в Україні останнім часом утворився дефіцит деяких нових автомобілів, оскільки автовиробники змушені знижувати виробництво через глобальний дефіцит мікрочіпів. Експерти прогнозують, що дефіцит нових машин триватиме ще кілька місяців.

Дефіцит нових автомобілів у 2021 році утворився у всій Європі. В результаті збільшився попит на б/у авто, що призвело до збільшення їх цін на 25-30%. Експерти прогнозують, що на початку 2022 року суттєво подорожчають б/в автомобілі і в Україні.

Раніше стало відомо, що до порту Чорноморська прибуло судно Neptune Odyssey з новими машинами. Зокрема, це судно доставило в Україну 2 482 нові автомобілі різних брендів. За даними деяких ЗМІ, серед них є кілька десятків кросоверів Mitsubishi Eclipse Cross нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ