Today.ua

5 шкідливих звичок водіїв, які “вбивають“ двигун

У кожного двигуна є свій ресурс. Правда, деякі силові агрегати можуть вийти з ладу раніше, ніж розраховують їх виробники. І найчастіше це відбувається через так званий «людський фактор». Є 5 головних шкідливих звичок водіїв, які «вбивають» мотор.

1. Надмірна економія

Деякі автомобілісти заради економії готові купувати найдешевші запчастини та витратні матеріали. У підсумку, як то кажуть, скупий платить двічі. Так, через дешеву неякісну охолоджуючу рідину може перегрітися двигун.

2. Ніколи не прогрівати мотор

Існує думка, що сучасні двигуни прогрівати не потрібно. Але це не так. Масло, яке загусло, погіршує процес змащування. Прогрівати потрібно. Особливо на морозі.

3. Не міняти масло

Деякі автомобілісти сподіваються, що вбудований датчик тиску масла своєчасно запалить індикатор на приладовій панелі. Але на той час двигун вже встигне випробувати масляне голодування. Тому не забувайте регулярно міняти масло, як написано в сервісній книжці.

4. Не об'їжджати глибокі калюжі

Іноді водії, перед якими постає велика калюжа, вирішують не об'їжджати її. Це може привести до сумних наслідків. Наприклад, якщо вода проникне в циліндр на такті стиснення, то вийде з ладу двигун.

5. Помити двигун

Здавалося б, що немає нічого складного в тому, щоб помити підкапотний простір. Але ця процедура не така проста, як здається, адже потрібно захистити від води вразливі місця під капотом. Тому мийку мотора потрібно довіряти тільки хорошому фахівцю.

Раніше ми розповіли, як перевірити двигун при покупці б/в автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ