Today.ua

5 речей, які ніколи не можна робити з автомобілем

Ресурс автомобіля безпосередньо залежить від того, як його доглядають, від того, як і в яких умовах його експлуатують. Сьогодні ми розповімо про те, що ніколи не потрібно робити з машиною, щоб вона не вередувала більше, ніж треба.

1 правило

Ніколи не купуйте підозріло дешевий бензин. В Україні під час війни перестали перевіряти якість палива, яке продають АЗС. Внаслідок цього відзначається збільшення кількості на заправках низькоякісного бензину. У І півріччі 2022 року Держпродспоживслужба зафіксувало збільшення кількості скарг від водіїв на проблеми з автомобілями (зокрема з двигунами) після заправки низькоякісним паливом. Вихід для водіїв – купувати бензин та дизельне паливо на перевірених АЗС.

2 правило

Не використовуйте присадки та добавки для покращення олії чи палива. Деякі з них не лише не допомагають, а й навіть шкодять. До того ж, вони не передбачаються гарантією на автомобілі. Виняток – октан-коректори. Вони можуть бути корисними, якщо заправився неякісним бензином.

3 правило

Не змінюйте моторне масло рідше, ніж належить. Автовиробники зазвичай рекомендують міняти моторне масло кожні 15 000 км пробігу. Але все залежить від режиму експлуатації. Досвідчені водії змінюють олію частіше. Так, механіки рекомендують, наприклад, в автомобілях Toyota міняти моторне масло кожні 8000 км пробігу або кожні шість місяців.

4 правило

Не починайте рух автомобіля без прогрівання двигуна. Чим холодніше на вулиці, тим небажаніше розпочинати рух на непрогрітому моторі. Якщо недовго прогріти двигун, то зберігається його ресурс, підвищується його економічність. До того ж восени їхати в теплій машині з незапітнілим склом набагато комфортніше.

5 правило

Не відкладайте до зими заміну літніх шин на зимові. Краще проїхати зайві два тижні на зимовій гумі, ніж ризикувати на літній. Найкращий час для заміни літніх шин на зимові – коли середньодобова температура повітря опускається приблизно до 7 градусів.

Раніше ми розповіли про те, що в Україні змінилося для водіїв з 1 вересня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ