Today.ua

Запорізький автомобільний завод зупинять до кінця року через комплектуючі з Росії

Запорізький автозавод налагодив збірку автомобілів марки Renault і Lada, частина комплектуючих для яких поставляються з Російської Федерації. Дізнавшись про це, депутат від партії «Рідне Закарпаття» Роберт Горват заявив, що Україна не повинна ввозити товари з Росії, тому дане виробництво слід негайно зупинити.

Якщо законопроект Роберта Горвата буде прийнятий народними обранцями в керівництві країни, то вже до кінця поточного року ЗАЗ (Запорізький автомобільний завод) зупиниться. Згідно законопроекту, Україна повинна заборонити імпорт машинокомплектів з Росії найближчим часом. Йдеться як про готові автомобілі, так і про комплектуючі до них.

Роберт Горват повідомив, що проект нового закону він готував разом з іншими нардепами-однодумцями, документ вже доопрацьований і спрямований на розгляд прем'єр-міністру. Горват впевнений, що Кабмін зобов'язаний вжити всіх методи для продовження дії постанови Уряду від 30.12.2015 № 1147, яким заборонялося ввозити на митну територію України товари з РФ. «Не купувати у ворога - такою повинна бути державна позиція!» - впевнений народний обранець. Роберт Горват підрахував, що з січня по серпень поточного року ЗАЗ отримав шасі з встановленими двигунами і кузовів для моторних транспортних засобів з Російської Федерації на суму близько 3 мільйонів доларів США.

Яке рішення прийме Денис Шмигаль в даному випадку невідомо, адже зупинка заводу означає, що люди, пересічні громадяни України, трудівники автозаводу залишаться без роботи і без засобів до існування.

Нагадаємо, несприятлива для подальшої роботи ситуація розвивається навколо великого українського підприємства «Мотор Січ». Завод несе важкі збитки через те, що уряд України наклав арешт на його акції, які ще в 2016-му році викупила китайська компанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ