Today.ua

Жителі українських міст почали запасатися бензином та дизелем

Мешканці Харкова та Одеси через удари російських окупантів по об'єктах енергетичної інфраструктури України почали активно купувати бензин та дизельне паливо. Про це розповів директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн.

За його словами, після того, як російські окупанти завдали нових ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури в Харківській та Одеській областях (по ТЕЦ, ТЕС та ДРЕС), у цих регіонах збільшився продаж палива на АЗС. Очевидно, це пов'язано з тим, що мешканцям Харкова та Одеси потрібне паливо для генераторів через відключення електрики.

Сергій Куюн зазначив, що якщо російські окупанти будуть завдавати ударів по об'єктах енергетичної структури в інших областях України, то попит на паливо ще більше збільшиться. Але зараз дефіциту палива немає. Навпаки, його більше, ніж можуть купити українці.

Слід зазначити, що в областях, де збільшився попит на бензин та дизельне паливо, це практично не призвело до підвищення цін.

Так, наприклад, у Харківській області yf минулоve тижні (8-14 квітня 2024 року), тобто після ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, середня вартість бензину А-95 збільшилась на 0,22 грн за літр (до 54,50 грн за літр ), а дизельного палива – на 0,12 грн за літр. Можливо, зростання цін у цьому регіоні вдалося уникнути завдяки мережі Укрнафта, яка оголосила про те, що в Харківській області ціни на паливо тимчасово будуть на 3 грн за літр менші, ніж в інших областях.

Тим часом, в Україні зараз бензин А-95 у середньому коштує 54,44 грн за літр, дизельне паливо – 54,64 грн за літр, а автогаз – 28,06 грн за літр. Найдешевше заправити автомобіль бензином можна у Закарпатській та Хмельницькій областях. Там бензин А-95 у середньому коштує 53,49 грн за літр та 53,53 грн за літр відповідно.

Найдешевше заправити автомобіль ДП можна також у Закарпатській та Хмельницькій областях. Там дизель у середньому коштує 53,30 грн за літр та 53,72 грн за літр відповідно.

Автомобіль із ГБО найдешевше можна заправити у Вінницькій та Харківській областях. Там автогаз у середньому коштує 27,66 грн за літр.

Нагадаємо, що раніше український дизайнер Роман Прядко створив рендерне зображення Daewoo Lanos нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ