Today.ua

Мешканка Львова під наркотиками возила із собою в авто контейнер із сечею

У Львові поліцейські затримали 36-річну жінку-лікаря, яка керувала автомобілем BMW 328i у стані наркотичного сп'яніння. На випадок затримання та огляду у неї з собою був контейнер із сечею.

За даними Патрульної поліції Львівської області, поліцейські у Львові на площі Міцкевича зупинили автомобіль BMW 328i через те, що його водій порушив правила дорожнього руху.

У жінки-водія були очевидні ознаки наркотичного сп'яніння. Зокрема, у неї були розширені зіниці очей, які не реагували на світло, почервоніле обличчя та тремтячі пальці рук. Тому поліцейські запропонували їй пройти в медичній установі огляд на стан наркотичного сп'яніння (там вона мала здати сечу на аналіз).

Жінка спочатку погодилася. Однак потім патрульні поліцейські при поверхневому огляді виявили у неї контейнер із сечею. Після цього жінка, котра, до речі, виявилася лікарем, відмовилася пройти огляд. При поверхневому огляді у неї також виявили два пакети з порошкоподібною речовиною та згорток із фольги з наркотичною речовиною.

Поліцейські стосовно цієї жінки склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після цього її доставили до найближчого відділення поліції для з'ясування всіх подробиць. Виявилося, що у вересні 2022 року щодо цієї жінки вже складали адміністративний протокол – за керуванням автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

У суді жінка свою провину не визнала та заявила, що не перебувала у стані наркотичного сп'яніння. Вона надала відповідну довідку із медичної лабораторії. Проте суд вважав її провину доведеною. Одним із доказів стало відео із нагрудної камери поліцейського. Суд врахував, що огляд мав відбуватися у лікаря-нарколога, а не в медичному центрі. До того ж жінка пройшла огляд через 12 годин після зупинки автомобіля поліцейськими. Тобто надану довідку суд вважав неприпустимим доказом і не взяв її до уваги.

Суд оштрафував жінку на 17 000 гривень і позбавив її на один рік посвідчення водія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Другий апеляційний адміністративний суд в одному зі своїх рішень пояснив, коли поліцейський може вимагати від водія страховий поліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ