Today.ua

Житель Чернігова втратив 200 тис. грн, замовивши в Мережі “євробляху“

Житель Чернігова втратив 200 тис. грн, замовивши в Мережі у незнайомця автомобіль із Європи за привабливою ціною. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Чернігівської області.

За даними досудового слідства, потерпілий побачив в Інтернеті оголошення про покупку в Європі за привабливою ціною автомобіля та доставку його в Україну. Продавець пообіцяв швидко доставити автомобіль із Європи за умови передоплати на банківський рахунок. Потерпілий погодився на такі умови та кількома платежами перерахував на картку незнайомця 200 тисяч гривень.

Після отримання грошей продавець перестав виходити на зв'язок і потерпілий зрозумів, що його обдурили. Він звернувся по допомогу до поліції.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження. Поліцейські розшукують шахрая.

Поліція закликала покупців автомобілів розраховуватися за них лише після їх отримання та огляду. Якщо ви побачили надто привабливу пропозицію про продаж, то великий ризик стати жертвою шахраїв.

Нагадаємо, раніше тернополянка побачила в Мережі оголошення про купівлю в Європі автомобіля і доставку його в Україну, після чого перерахувала шахраю 80 000 гривень. Автомобіль вона так і не отримала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ