Today.ua

Зеленський звернувся до водіїв із важливим проханням

Президент Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні закликав українських водіїв дотримуватись встановлених обмежень швидкості. Він також порадив автомобілістам додатково знижувати швидкість, особливо біля нерегульованих пішохідних переходів.

Глава української держави також звернувся до пішоходів. Він закликав пішоходів у темну пору доби і за поганої погоди обов'язково мати на своєму одязі світлоповертаючі елементи. Це значно знижує ризик потрапляння в ДТП.

Слід зазначити, що під час воєнного стану в Україні побільшало водіїв, які порушують встановлені обмеження швидкості. У Києві, наприклад, поліція нещодавно розпочала боротьбу з водіями-лихачами. Заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький розповів, що до адміністративної відповідальності у столиці вже притягнули кількох автомобілістів, які займалися увечері дрифтингом.

Що ж до пішоходів, то у Верховній Раді вже зареєстрували законопроект №8156, який передбачає введення покарання для них за пересування вночі (або в умовах поганої видимості) проїжджою частиною або узбіччям без світлоповертаючих елементів. Їм загрожує покарання у вигляді попередження чи штрафу.

Нагадаємо, раніше українських водіїв та пішоходів попередили про небезпечну ситуацію на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ