Today.ua

Зеленського попросили не вводити обов'язковий техогляд автомобілів

У вересні 2022 року, згідно з Угодою про асоціацію з Євросоюзом, в Україні мають запровадити обов'язковий техогляд легкових автомобілів. Чимало українців виступають проти цього. На офіційному інтернет-представництві Президента України вже навіть зареєстрували петицію, яка пропонує не запроваджувати техогляд.

Цю петицію зареєстрували 5 січня 2022 року. На момент написання цієї новини вона вже набрала понад 6,6 тисячі голосів з 25 000 необхідних для її розгляду Президентом України.

Автор петиції вважає, що запровадження обов'язкового техогляду легкових автомобілів збільшить корупцію. Він також звернув увагу на те, що прості українці їздять автомобілями, яким дуже багато років і, отже, велика ймовірність, що такі транспортні засоби не зможуть пройти ТО.

Нагадаємо, згідно з законопроектом, розробленим МВС, автомобілі повинні будуть перевіряти через 4 роки після реєстрації, а потім кожні 2 роки. Техогляд зобов'язані проходити нові власники машин протягом 10 днів після перереєстрації на своє ім'я, після ДТП (якщо були пошкоджені елементи, що впливають на безпеку).

Також передбачається так звана придорожня технічна перевірка. Це означає, що технічний стан автомобілів перевірятимуть прямо на дорозі. Щоправда, не всіх поспіль, а вибірково.

Якщо автомобіль зупинять без техогляду або з простроченим техоглядом, водія оштрафують на 1700 гривень. Повторне порушення - позбавлення прав водія.

Раніше ми розповіли, які автомобілі в 2022 році не пройдуть обов'язковий техогляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ