Today.ua

ЗАЗ реанімувався: завод нарощує обсяги збирання автомобілів та освоює нові програми

Лідер українського автопрому - Запорізький автомобілебудівний завод стрімко виходить ыз коми, в якій він перебував кілька років. Відродивши виробничу діяльність у вересні 2020 року, ЗАЗ нарощує випуск автомобілів із місяця в місяць.

Так, лише за березень на заводі зібрали 320 легкових автомобілів і 9 автобусів. У порівнянні з лютим цього ж року обсяг виробництва зріс на 54%. А загалом, за три перші місяці 2021 року завод зібрав 853 автомобіля і 25 автобусів.

При цьому порівнювати березень 2021 із березнем 2020 взагалі неетично: в березні 2020 ЗАЗ випустив лише 2 автобуси і жодного легкового автомобіля. Реанімація виробництва почалась у вересні минулого року завдяки співпраці з французькою корпорацією Renault. У минулому році ЗАЗ почав збирати автомобіль Renault Arkana, а цьогоріч незабаром почне збірку лімітованої версії Renault Pulse.

Таким чином, завдяки французьким замовленнями, ЗАЗ зміг реанімуватися і знову повернутися на позиції флагмана вітчизняного автомобілебудування.

На жаль, поки автомобіль Renault Arkana української збірки не дуже охоче купують в Україні. Так, за минулий рік купили лише 107 таких машин, а цьогоріч за січень-лютий поки лише 23. Тому зараз завод пропонує автомобілі торішнього випуску з хорошою знижкою - від 36 до 67 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ