Today.ua

ЗАЗ може до межі спростити Lada Granta: відомо чому

Запорізький автомобілебудівний завод може почати випускати седан Lada Granta без деяких електричних компонентів, щоб зупинити зростання цін, викликане подорожчанням машинокомплектів, а також знизити залежність від мікрочіпів. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Granta в новій базовій комплектації може втратити, зокрема, кондиціонер і навіть антени. Втім, АвтоВАЗ поки цю інформацію не підтвердив (але і не спростував).

ЗАЗ випускає автомобілі сімейства Lada з російських машинокомплектів. Lada Granta зараз є найдешевшим новим автомобілем в Україні. У базовій комплектації він коштує від 240 018 гривень. Під капотом знаходиться 1,6 л бензиновий двигун потужністю 87 к.с., який працює разом з 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Раніше АвтоВАЗ вже почав випускати дві моделі з полегшеною комплектацією, але це все одно не вберегло їх від подорожчання.

Влітку поточного року АвтоВАЗ як мінімум два рази зупиняв конвеєр через дефіцит електронних компонентів. Очікується, що їх глобальний дефіцит триватиме до 2023 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗАЗ до 2025 року може почати випускати чотири абсолютно нові моделі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ