Today.ua

ЗАЗ робить ставку на нові моделі: перспективи і ціни

ЗАЗ, який відновив випуск автомобілів в 2020 році, почав випускати з російських машинокомплектів седани Kia Rio і кросовери Kia Rio X. Глава компанії "Фалькон-Авто" Денис Румянцев вважає, що вони увійдуть в десятку лідерів українського ринку, повідомляє UBR.ua. Які насправді перспективи у цих моделей?

Теоретично Kia Rio і Rio X дійсно можуть стати одними з лідерів в своїх сегментах.

Недорогий седан Rio має велику потенційну аудиторію покупців. Однак, в цьому сегменті і велика конкуренція. Південнокорейському седану доведеться конкурувати з Renault Logan, Ravon R4 і Hyundai Accent. Але ж є ще Citroen C-Elysee, Peugeot 301 і інші моделі.

"Кореєць" в базовій комплектації за технічними характеристиками перевершує Renault Logan і не поступається французьким седанам.

У седана Rio кліренс становить 160 мм, у Citroen C-Elysee і Peugeot 301 - 146 мм, а у Logan - 145 мм. А ось обсяг багажника у «корейця» менше - 480 л. У той час як у Logan - 510 л, а у французьких седанів - 506 л.

При цьому в базовій комплектації корейський седан коштує від 437 724 гривень, Logan - від 326 400 гривень, а C-Elysee і Peugeot 301 - від 405 000 гривен.

Перевагою седана Kia Rio (і його «брата» кросовера) називається те, що він адаптований для складних дорожніх умов нашої країни. У нього посилена ходова частина, антикорозійний і антигравійний захист, додаткова шумоізоляція, збільшений кліренс. Саме цим пояснюють, що в Росії седани і кросовери Rio коштують значно дешевше, ніж в Україні.

Деякі експерти вважають, що основну конкуренцію седану Rio складе вторинний ринок. Вони вважають, що українські покупці, наприклад, будуть робити вибір на користь кросовера 2016 року з США, ніж на користь «російського» корейського седана, за збірку якого в Україні до ціни додали 5 000 доларів.

Приблизно така ж ситуація і з кросовером Rio X. Він в базовій комплектації з 1,4 л двигуном потужністю 100 к.с. коштує від 462 294 гривень. Його конкурент Renault Duster в базовій комплектації з 1,6 л двигуном потужністю 115 к.с. коштує 456 800 гривень. При цьому у Rio X дорожній просвіт становить 195 мм, а у Duster - 210 мм.

Деякі експерти критикують ЗАЗ за те, що він випускає автомобілі з російських машинокомплектів. В Україну заборонено ввозити машини з РФ. Однак, існує думка, що відновлення виробництва легкових автомобілів на ЗАЗі, нехай навіть методом великовузлової збірки - це хороший знак для українського автопрому.

Таким чином, теоретично Kia Rio і Rio X можуть стати одними з лідерів в своїх сегментах, але чи станеться це в дійсності - покаже час.

Раніше стало відомо, що ЗАЗ отримав від Євросоюзу сертифікат Євро-6 для автобуса А10. Це означає, що запорізькі автобуси буде продавати в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ