Today.ua

В Україні затримано псевдоволонтера за продаж автомобілів з “гуманітарки“

У Кропивницькому правоохоронці затримали псевдоволонтера, який продав три автомобілі (Volkswagen Touran, Hyundai Santa FE та Kia Sorento), ввезені з Європи як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної прокуратури.

За даними слідства, представник громадської організації організував незаконний продаж автомобілів, отриманих із Європи для ЗСУ. Для цього він підробляв документи про нібито безкоштовну передачу автомобілів іншим волонтерським організаціям.

Так, в Україну ввезли три автомобілі як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Фігурант доставив їх до Кропивницького, щоб продати місцевому жителю.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-3 Кримінального кодексу України. Фігуранту вже повідомили про підозру у злочині. Досудове слідство триває.

На жаль, це вже далеко не перший випадок, коли шахраї, видаючи себе за волонтерів, продають гуманітарну допомогу, отриману з-за кордону для ЗСУ та для громадян, які постраждали внаслідок агресії російських окупантів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Києві затримали керівника громадської організації, який намагався продати автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ