Today.ua

В Україні планують зробити автомобіль, який замінить легендарний УАЗ

Шість українських компаній подали заявки на участь в конкурсі на розробку легкового автомобіля підвищеної прохідності для Збройних сил України. Цей автомобіль в військах замінить УАЗ.

Зокрема, в конкурсі братиме участь ДП «Українська бронетехніка». Це підприємство випускає бронеавтомобілі «Новатор» та «Варта», які вже прийняті на озброєння в ЗСУ.

Також в конкурсі планує брати участь «Укравтобуспром» зі Львова. Три роки тому це підприємство показало зображення концепту бронеавтомобіля, але далі справа не пішла.

Про інші українські компанії, які подали заявки на участь в цьому конкурсі, практично нічого не відомо. Це «Проект Інжиніринг», «Віді Юнікомерс», «Синергія» та Громадська організація «МАЦП».

Нагадаємо, що Міноборони України оголосило конкурс на розробку легкового автомобіля підвищеної прохідності для заміни УАЗа менше місяця назад.

Головна вимога - відповідність тактико-технічними характеристиками сучасних зразків НАТО. Позашляховик повинен бути надійним, потужним, економічним, вантажопідйомним. Його повинно бути просто обслуговувати і ремонтувати.

Раніше в Мережі показали абсолютно новий УАЗ «Буханка». Можливо, саме такою буде нова «Буханка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ