Today.ua

Юристи розповіли, що не можна робити на місці ДТП

В Україні щорічно відбуваються десятки тисяч ДТП. Для будь-якого водія, який потрапляє в дорожню аварію, це є стресом. В результаті часто водії на місці події роблять необдумані вчинки. Юристи розповіли, що не можна робити на місці ДТП...

Перш за все, не можна діяти на емоціях. Якщо ви стали учасником ДТП, потрібно зупинити автомобіль і його зафіксувати. Активуйте стоянкове гальмо і не забудьте увімкнути аварійну сигналізацію.

В обов'язковому порядку потрібно виставити знак аварійної зупинки, як того вимагають ПДР. Відстань для його установки визначається водієм, в залежності від місця вимушеної зупинки або дорожньо-транспортної пригоди.

Якщо ДТП сталося вночі, то краще за все, якщо на вашому одязі будуть світлоповертаючі елементи. Не можна забувати про власну безпеку.

До прибуття правоохоронців не можна переміщати будь-які предмети або прибирати сліди, що мають відношення до ДТП. А ось автомобіль в деяких випадках переміщати можна. Наприклад, якщо він блокує рух інших машин.

Юристи рекомендують водіям фіксувати на фото та відео місце ДТП. У кадр має потрапити положення автомобілів по відношенню один до одного і об'єктів дорожньої інфраструктури, а також все, що має відношення до події.

До приїзду поліції потрібно вжити заходів до збереження всіх слідів, що відносяться до ДТП. Якщо постраждалих немає, то після фіксації ДТП треба звільнити проїжджу частину, якщо є перешкода руху інших автомобілів.

І звичайно, потрібно надати допомогу потерпілим, якщо вони є, викликати екстрені служби.

Раніше вчені з Південно-китайського технологічного університету назвали пісні, які збільшують ризик ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ