Today.ua

Юрособам більше не потрібно ставити автомобілі на облік у військкоматах

Народні депутати Верховної Ради України ухвалили у другому читанні законопроект №5337, який передбачає, у тому числі, скасування необхідності юридичним особам ставити свої автомобілі на облік у військкоматах. Про це свідчать дані сайту українського парламенту.

Проект закону №5337 зареєстрували у Верховній Раді у квітні 2022 року. 27 липня народні депутати прийняли його за основу зі скороченим часом підготовки до другого читання. Наразі затверджений у другому читанні законопроект направлений на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ набув чинності закон, згідно з яким усі юридичні особи мають ставити свої автомобілі на облік у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Це необхідно для того, щоб армія за необхідності могла отримати автомобілі на свої потреби.

Тепер юрособам не потрібно ставити свої автомобілі на облік у військкоматах. Справа в тому, що військкомати отримають доступ до баз даних МВС. Закон набуде чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Закарпатській області затримали митника, який брав хабарі за безпроблемне ввезення в Україну автомобілів на іноземних номерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ