Today.ua

Інститут споживчих експертиз звинуватив БРСМ, Motto і SunOil в низькій якості палива

Інститут споживчих експертиз, який займається контролем якості різних товарів, припинив співпрацю з трьома мережами АЗС - БРСМ-Нафта, Motto і SunOil. Причина такого рішення полягає в тому, що в цих мережах продають бензин низької якості.

Директор інституту Юрій Чорнобривець зазначив, що перераховані вище мережі АЗС неодноразово попереджали про те, що потрібно поліпшити якість палива. Однак, цього не було зроблено.

Розірвати контакти з цими трьома мережами АЗС інститут прийняв рішення після нового дослідження бензину А-92. У зразках бензину цих АЗС виявили перевищення вмісту сірки, бензолу і сліди амінів (токсична речовина, заборонена в Україні).

За словами Чорнобривця, до мереж БРСМ-Нафта, Motto і SunOil направлено вимоги зняти маркування ІСЕ на їх заправних станціях і будь-які повідомлення про їхню участь в програмі контролю якості інституту.

ІСЕ тепер буде за виявлення одного відхилення за якістю на місяць виносити попередження тій чи іншій мережі АЗС, а при повторному порушенні якості палива - розривати контракт.

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів і Нафтогазова асоціація України підписали Меморандум, який під час карантину, забезпечить стабільність цін на паливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ