Today.ua

У Європі почалися продажі Dacia Jogger - стала відома ціна

У Європі компанія Dacia почала приймати замовлення на новий кросовер-універсал Dacia Jogger. У Франції він у версії на 5 осіб коштує від 16 981 доларів, а у версії на 7 осіб – від 17 844 доларів.

Dacia стверджує, що Jogger є найдоступнішим 7-місним автомобілем у сегменті С. Судячи з усього, це так і є, адже він, наприклад, дешевше, ніж такі моделі, як Skoda Scala та Fiat Tipo.

Незважаючи на свої значні розміри (довжина 4547 мм), Jogger побудований на подовженій платформі суперміні. Фактично це універсальний варіант Sandero / Sandero Stepway, що підтверджується однаковими панелями кузова та інтер'єром.

Цей кросовер-універсал отримав чималий багажник. У версії на 5 осіб обсяг багажника становить від 160 до 213 л, а у версії на 7 осіб – 708-842 л.

У стандартну комплектацію Essential ($16,981) входять шість подушок безпеки, автоматичні фари, протитуманні фари, передні електричні склопідйомники, AEB та система управління мультимедіа, яка дозволяє водієві використовувати свій смартфон як інформаційно-розважальну систему.

У лінійку двигунів входять два силові агрегати. Це трициліндровий 1,0 л бензиновий двигун з турбонаддувом TCe 110 потужністю 110 к.с., а також TCe 100 Bi-Fuel потужністю 100 к.с. (така версія може працювати і на автогазі).

Замовлення на Dacia Jogger у Європі вже розпочалися. До дилерів ця новинка надійде у березні 2022 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Dacia Duster нового покоління, який з'явиться у 2024 році, отримає гібридну силову установку, але залишиться бюджетним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ