Today.ua

Волонтерів зі Львова підозрюють у продажу “гуманітарних“ автомобілів

Поліція підозрює двох волонтерів зі Львова у тому, що вони продавали автомобілі, ввезені в Україну як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Про це повідомили київські правоохоронці на своєму офіційному сайті.

За даними досудового слідства, фігуранти продавали автомобілі, ввезені в Україну як гуманітарну допомогу від іноземних держав для українських захисників. Зловмисники прикривалися громадськими організаціями. Скільки "гуманітарних" автомобілів вони встигли продати – поки що не повідомляється.

Слідчі поліції за даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 КК України. За цією статтею передбачається покарання до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці у рамках розслідування цієї кримінальної справи провели обшуки за місцем проживання фігурантів, у тому числі у Києві та у Львові.

За даними ЗМІ, йдеться про волонтерів Святослава Літинського та Назарія Островського. Саме у їхніх будинках правоохоронці нещодавно провели обшуки. Чи пред'явлена їм підозра у скоєнні злочину – ще не відомо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шахраї з Хмельницької області обдурили 50 людей, обіцяючи пригнати автомобілі з Європи. То була ціла етнічна банда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ