Today.ua

Volkswagen може випустити електричний Golf

Компанія Volkswagen розглядає можливість створення та випуску на ринок нового VW Golf, який отримає електричну силову установку. На появу у продажу електричного Volkswagen ID.Golf натякнув голова Volkswagen Томас Шефер.

Golf випускають із 1974 року. Це одна із найзнаменитіших моделей компанії Volkswagen. Наразі покупцям пропонують VW Golf восьмого покоління.

Влітку 2022 року в німецьких ЗМІ з'явилася інсайдерська інформація, що VW Golf можуть зняти з конвеєра, оскільки розробка нового покоління вимагає дуже великих витрат і вони нібито можуть не окупитися.

Тепер німецькі ЗМІ з посиланням на інсайдерську інформацію повідомили, що глава Volkswagen Томас Шефер не виключає появу Golf з електричною силовою установкою.

Нагадаємо, Гольф сьомого покоління мав повністю електричну версію e-Golf. Її у 2020 році замінив Volkswagen ID.3.

VW e-Golf

З чуток, ID.Golf можуть побудувати на новій платформі SSP. На цій платформі вперше буде створено електричний седан. Він з'явиться у 2026 році. Надалі на цій платформі будуть створювати й інші електромобілі.

Але не виключено, що електричний Гольф побудують на модернізованій платформі MEB. Справа в тому, що під час створення платформи SSP виникли проблеми з розробкою програмного забезпечення.

Раніше стало відомо, що VW Golf матиме нову топову версію. Її вже почали тестувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ