Today.ua

Водіям дозволять і надалі їздити до ЄС з українськими “правами“

Після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну близько 6 млн українців у пошуках безпечного притулку виїхали за кордон. Багато хто – на своїх автомобілях. У Євросоюзі хочуть дозволити і надалі українцям користуватися українськими посвідченнями водія.

Українці, які перебувають у Євросоюзі за режимом тимчасового захисту, наразі мають право їздити на своїх автомобілях, пред'являючи правоохоронцям українське посвідчення водія. Однак, скоро ця пільга перестане діяти, тому українцям доведеться міняти свої посвідчення водія або складати додаткові іспити.

Представник Єврокомісії з транспорту Адіна Валеан запропонувала дозволити українцям, які перебувають у Євросоюзі за режимом тимчасового захисту, і далі їздити за своїми українськими посвідченнями водія. Це питання розглянуть Рада ЄС та парламент ЄС. Зважаючи на все, це питання вирішать позитивно для українців.

Тим часом, у країнах Європи, як і в Україні, продовжує дорожчати бензин. В Угорщині з кінця 2021 року продають бензин і дизельне паливо не дорожче за 480 форинтів. Це спричинило появу так званого паливного туризму. У результаті угорська влада дозволила продавати бензин за ціною 480 форинтів за літр лише водіям з угорськими посвідченнями водія або власникам автомобілів з угорськими номерами.

Раніше повідомлялося, що в Україні скасували безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземних номерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ