Today.ua

Власників «євроблях» масово штрафують на 170 000 грн

Багато українських власників автомобілів на єврономерах не поспішають їх розмитнювати, вважаючи на підставі даних з Мережі, що до прийняття закону про доступне розмитненні поліція не буде їх штрафувати, або, що це заборонено під час карантину. Але за порушення митних правил їх штрафують на 170 000 грн, повідомляє компанія «Дорожній адвокат».

Причому, такі величезні штрафи за «євробляхі» - це не поодинокий випадок, а масове явище. Відповідні рішення ухвалюють суди на підставі матеріалів, які їм передають правоохоронці і митники.

Наприклад, в березні 2020 року Галицький районний суд Львова визнав автомобіліста винним в скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 470 Митного кодексу, і оштрафував його на 170 000 гривен. А він просто їздив на Peugeot 307 з іноземними номерами, правда, з порушенням термінів перебування в Україні. Тепер йому доведеться заплатити штраф, який більше, ніж вартість машини.

У деяких випадках автомобілісти навіть не відбуваються штрафом в 170 000 гривен. У них просто конфіскують автомобілі на користь держави. Таке покарання теж передбачає українське законодавства.

Таким чином, власники автомобілів з іноземною реєстрацією в будь-якому випадку рано чи пізно будуть оштрафовані, якщо у них порушені терміни перебування. Або при виїзді з України, або під час реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ