Today.ua

У закон про пільгове розмитнення євроблях внесуть поправки

В Україні незабаром змінять закон про пільгове розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Завдяки цьому більше євробляхерів зможуть легалізувати свої машини. Про це повідомили представники громадської організації "АвтоЄвроСила".

Уряд України незадоволен низькими темпами розмитнення автомобілів на іноземних номерах під час пільгового періоду, який діє з 15 червня по 10 листопада 2021 року.

Очікувалося, що українці будуть масово оформляти євробляхи, але цього не сталося. Причин кілька. Наприклад, не можуть легалізувати приблизно 150 тисяч автомобілів, що заїхали з боку РФ. Не можна за пільгою розмитнити гібридні автомобілі, мікроавтобуси вагою 3,5 тонн.

Депутатам, які розробляли закон про пільговий період розмитнення автомобілів, запропонували його доопрацювати. Вони в свою чергу попросили активістів-євробляхерів і митницю підготувати свої поправки. Незабаром їх повинні внести на розгляд Верховної ради.

Тим часом, громадська організація "АвтоЄвроСила" планує у вересні провести акцію під парламентом, щоб депутати швидше прийняли поправки.

Раніше митниця повідомила, що з 15 червня і до 1 серпня 2021 року в Україні розмитнили більше 17 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ