Today.ua

В Ізраїлі знайшли новий спосіб знизити витрату палива автомобіля

Ізраїльська компанія Plasan розробила інноваційну технологію виробництва кузовів для автомобілів. За рахунок зниження ваги автомобіля помітно знижується витрата палива.

Зокрема, при створенні автомобільного кузова пропонується широко застосовувати вуглепластик. Завдяки цьому такі автомобілі будуть важити на 45% легше, ніж їх аналоги зі сталевим кузовом, і на 20% легше, ніж аналоги з кузовом з алюмінію.

З вуглепластика ізраїльтяни пропонують робити внутрішні несучі елементи. Наприклад, труби для каркаса з'єднують з композитними панелями. Так отримують боковини кузова, підлогу і дах машини. Після цього елементи конструкції з'єднують спеціальними алюмінієвими «вузлами», що складаються з двох частин.

Стверджується, що автомобільні кузова, зроблені за цією технологією, відповідають всім стандартам міцності. Крім того, автовиробникам не потрібно буде будь-яких нових інвестицій в переобладнання виробництва. Виробничі лінії взагалі переробляти не потрібно.

Технологія, безумовно, цікава і перспективна. Швидше за все, вона буде корисна при випуску електромобілів.

Раніше стало відомо, що компанія Plasan розробила медичний автомобіль, який призначений для проведення тестів на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ