Today.ua

В Україні у червні введуть розмитнення євроблях через додаток “Дія“

Вже у червні поточного року українці зможуть розмитнювати автомобілі на іноземній реєстрації через мобільний додаток "Дія". Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, українці розмитнюватимуть євробляхи ще до в'їзду в Україну. В результаті можна буде уникнути черг та зникне корупція на митниці (конкретно, при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації).

Шмигаль наголосив, що розмитнювати автомобілі через додаток "Дія" можна буде дуже швидко та легко. Цим користуватимуться абсолютно всі українці (для цього потрібно бути зареєстрованим у додатку "Дія").

Нагадаємо, ще у 2021 році хотіли ввести розмитнення автомобілів через додаток "Дія". Стверджувалося, що це призведе до зниження цін на розмитнення. Однак, потім це нововведення відклали через початок повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну.

Тим часом, в Україні на час воєнного стану діє безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Після закінчення війни цю пільгу скасують.

Раніше стало відомо, що в Україні хочуть скасувати безплатне розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Цю ініціативу підтримав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ