Today.ua

У Японії Lada Niva продаватимуть під ім'ям Vlada

У січні 2022 року на автосалоні в Токіо публіці покажуть новий позашляховик Lada Niva. У Японію його привезуть під назвою Vlada.

Lada Niva була спеціально модернізована для японського ринку. Щоправда, як саме – невідомо. Повідомляється лише, що під капотом знаходиться 1,7-літровий двигун потужністю 83 к.с. Тобто він зберіг свій традиційний силовий агрегат.

Можна припустити, що Lada Vlada отримала більше позашляхових елементів та комфортніший салон. Ймовірно, зміни приблизно такі самі, як і для UAZ Patriot, створеного для американського ринку.

Нагадаємо, що восени поточного року в США дебютував позашляховик Bremach 4x4, який є доопрацьованим UAZ Patriot. Він отримав експедиційний багажник, лебідку, шкіряний салон, підігрів сидінь, 7-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи та ін.

Bremach 4x4 у США коштуватиме 26 405 доларів, тобто дешевше, ніж Ford Bronco, Jeep Wrangler та Toyota 4Runner. Мабуть, Lada Vlada для японського ринку також отримає конкурентну ціну.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Lada Niva нового покоління, яка з'явиться у продажу наприкінці 2024 року, коштуватиме від 12 000 до 16 000 євро. У 2025 чи 2026 році у продажу з'явиться Grand Niva. Вона від стандартної Ниви відрізнятиметься збільшеною колісною базою, а також обладнанням. Коштуватиме такий позашляховик приблизно від 20 000 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ