Today.ua

В Україну доставили велику партію легкових автомобілів

До морського порту "Чорноморськ" цього тижня прибуло судно "MEDITERRANEAN SEA", яке доставило в Україну велику партію легкових автомобілів. Про це повідомила прес-служба морського порту.

Зокрема, судно "MEDITERRANEAN SEA" доставило в Україну 1 722 автомобілі. На жаль, не відомо, це нові чи б/в автомобілі. Також не повідомляється, з якої країни їх нам привезли.

"MEDITERRANEAN SEA" - це автомобільний перевізник, збудований у 2010 році. Його дедвейт складає 12 283 т, поточна осадка - 8,3 метра, загальна довжина (LOA) - 182,8 метра, ширина - 31,8 метрів.

Нагадаємо, наприкінці січня 2022 року стало відомо, що склад морського порту "Чорноморськ" повністю забитий автомобілями з Південної Кореї. Така ситуація склалася через запровадження індикативних цін на автомобілі імпортовані з Південної Кореї. У середньому ціни було збільшено на 2000 доларів за одну машину. Через це автотрейдери та логістичні компанії не хотіли їх забирати.

Надалі стало відомо, що Державна митна служба України зменшила індикативні ціни на корейські автомобілі. Це допомогло стабілізувати ситуацію й корейські машини стали забирати зі складу морського порту.

За даними в.о. директора морського порту "Чорноморськ" В'ячеслава Волошина, в 2022 році в Україну має надійти близько 15 тисяч автомобілів з Південної Кореї.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що в Україні у 2022 році буде з б/в автомобілями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ