Today.ua

В Україні помітили перший поліцейський “фантомний“ патруль

На українських дорогах помітили перший поліцейський "фантомний" патруль, який під час руху таємно фіксує швидкість зустрічних і попутних автомобілів. Фото такої машини опублікували в Instagram-акаунті vehicle.exlusive.

Зокрема, перший "фантомний" патруль побачили в Києві. Зовні це звичайний кросовер Skoda Kodiaq з цивільними номерами. На ньому немає ніяких позначень, що вказують на приналежність до поліції. Тільки на бампері можна помітити стробоскопи, невелике обладнання, а також проблискові маячки і радар під заднім склом. Це обладнання вказує, що перед нами "фантомний" патруль.

На кросовери Kodiaq поліція встановила радари, за допомогою яких можна визначати швидкість зустрічних і попутних автомобілів. Якщо правоохоронці зафіксують порушення, то вони повинні включити проблискові маячки і зупинити автомобіль-порушник. Потім правоохоронці повинні скласти адміністративний протокол стосовно водія, який перевищив швидкісний режим.

Раніше повідомлялося, що поліція встановила радари на перші чотири кросовера Skoda Kodiaq. Їх тестують перед початком "бойового" використання.

Нагадаємо, до 2024 року українськими дорогами їздитимуть 550 поліцейських "фантомних" поліцейських патрулів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ