Today.ua

В Україні закінчився пільговий період розмитнення: що чекає євробляхерів

В Україні сьогодні, 10 листопада 2021 року, закінчився пільговий період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації (для учасників АТО/ООС є ще 90 днів). Сьогодні ми розповімо, що тепер чекає на власників нерозмитнених євроблях, які перебувають в Україні з порушенням терміну ввезення.

Слід зазначити, що штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації можуть не лише поліцейські, а й митники.

Так, поліцейські можуть на місці зупинки оштрафувати на 8500 гривень за керування автомобілем на єврономерах, у якого прострочено термін ввезення. Також можуть оштрафувати за керування автомобілем особою, яка не ввозила автомобіль до України. При повторному порушенні штраф становитиме 17 000 гривень.

Митники штрафують за перевищення терміну тимчасового ввезення чи транзиту автомобіля більш як на 30 діб на 170 000 гривень або конфіскують авто. Таке саме покарання передбачено за втрату цих машин.

Митники складають протокол та подають його до суду, який приймає рішення. До винесення рішення автомобіль перебуває на митниці.

Крім того, митниця накладає штраф у 34 000 гривень, якщо такий автомобіль передано у користування іншій особі.

При цьому власник євробляхи, як і раніше, зобов'язаний її вивезти з України. Інакше його знову оштрафують.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 15 листопада 2021 року в Україні правоохоронці почнуть проводити спеціальну операцію "Рапіра". Її мета – виявлення та притягнення до відповідальності власників автомобілів на іноземній реєстрації, які порушили митне законодавство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ