Today.ua

В Україні через НС можуть почати оглядати автомобілі

В Україні у зв'язку з можливим запровадженням надзвичайного стану через загрозу нового вторгнення РФ правоохоронці можуть почати оглядати легкові автомобілі.

Рада національної безпеки та оборони через загрозу нового вторгнення РФ попросила 23 лютого Верховну Раду та президента Володимира Зеленського запровадити в Україні надзвичайний стан. Рішення має бути ухвалено протягом 48 годин.

Під час надзвичайного стану діятимуть кілька обмежень (які конкретно – вирішуватимуть оперативний штаб області та КМДА). Наприклад, можуть обмежити рух транспортних засобів та ввести їх огляд.

До речі, у деяких районах України вже запровадили огляд транспортних засобів. Йдеться про стратегічно важливі об'єкти критичної інфраструктури та місця масового перебування людей, які Служба безпеки України взяла під посилений контрдиверсійний захист. В окремих районах можливе тимчасове обмеження переміщення пішоходів та транспортних засобів, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

СБУ попросила громадян з розумінням поставитися до можливих тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги працівників правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше юристи розповіли, коли поліція може "оглядати поверхово" автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ