Today.ua

В Україні з номерів електромобілів приберуть символ Z

В Україні найближчим часом, можливо, з номерів електромобілів приберуть символ Z. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий, який відповідає за діяльність сервісних центрів МВС.

З ініціативою прибрати із номерів електромобілів символ Z виступив народний депутат Ігор Фріс. У своєму зверненні до Міністерства внутрішніх справ він зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України символ Z став асоціюватись із російським фашизмом. Цим символом маркують свою техніку російські окупанти.

Дріп'ятий завив, що з 9 травня можна буде зареєструвати електрокар, обравши державний номерний знак із суфіксом, що починається на латинську "Y" (Україна).

Нагадаємо, у 2021 році в Україні зареєстрували понад 8,5 тисячі електромобілів. Це на 18,9% більше, ніж у 2020 році. При цьому минулого року українці купили більше нових автомобілів, ніж у 2020 році.

Після повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ до України українці практично припинили купувати електрокари. Втім, продаж звичайних машин теж знизився.

Раніше стало відомо, що на дорогах України знову будуть включені камери автофіксації швидкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ