Today.ua

В Україні водіїв хочуть назавжди позбавляти прав: кого торкнеться

В Україні хочуть водіїв, які систематично грубо порушують ПДР, назавжди позбавляти водійських прав. Відповідний законопроект №6278 вже зареєстрували у Верховній Раді. Наразі він перебуває на розгляді у профільному комітеті.

Автори законопроекту № 6278 виходять із того, що в Україні регулярно трапляються масштабні ДТП зі смертельним наслідком.

Законопроект, зокрема, пропонує внести зміни до ч. 2 ст. 30 Кодексу України про адміністративні правопорушення та у ст. 55 Кримінального Кодексу. Пропонується ввести покарання у вигляді позбавлення прав водія за грубе або повторне порушення правил дорожнього руху на строк до 3 років або назавжди за систематичне порушення правил дорожнього руху.

Автори законопроекту вважають, що його реалізація допоможе покращити дисципліну серед учасників дорожнього руху та знизить кількість смертельних ДТП.

Нагадаємо, за перші дев'ять місяців 2021 року в Україні сталося 137 286 ДТП, що на 15,5% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Найбільше ДТП сталося у Києві, а також у Київській, Одеській та Дніпропетровській областях. Найрідше дорожні аварії відбувалися у Луганській та Кіровоградській областях.

Раніше патрульна поліція Києва нагадала, що треба робити водієві, якщо потрапив у дорожню аварію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ