Today.ua

В Україні затвердили новий порядок перереєстрації автомобілів

Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок перереєстрації автомобілів. Відповідну ухвалу прийняли на засіданні уряду 19 січня 2022 року.

Постанова доповнила перелік документів, що підтверджують правомірність придбання транспортного засобу, а також розширила перелік винятків, за яких проводиться перереєстрація.

Так, новим документом, що підтверджує правомірність придбання транспортного засобу, стало рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна, прийняте відповідною комісією за рішенням суду та переданим Виконавчій службі.

У разі звернення до сервісного центру МВС щодо транспортного засобу, відомості про власника якого є в Єдиному реєстрі боржників, перереєстрація транспортного засобу не проводиться, крім випадків..., коли він придбаний у порядку, визначеному статтею 30 Закону "Про забезпечення вимог кредиторів", а також якщо транспортний засіб безкоштовно отримано після конфіскації за рішенням суду та передачі його Виконавчій службі.

Решта в порядку перереєстрації автомобілів в Україні залишилася без змін. Як бачите, зміни невеликі, але вони відображають ситуацію, яка склалася зараз на автомобільному ринку в нашій країні.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, які автомобілі насправді не пройдуть обов'язковий техогляд , який хочуть запровадити в Україні у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ