Today.ua

В Україні у водіїв за перевищення швидкості почали забирати машини

У Дніпрі у водіїв, які перевищують дозволену швидкість, почали забирати автомобілі. Можливо, така практика пошириться на всю Україну.

За словами заступника мера Дніпра Михайла Лисенка, така міра викликана тим, що Україна бореться з російськими окупантами, а деякі громадяни не лише порушують ПДР, а роблять це і під час комендантської години.

У лихачів у Дніпрі автомобілі вилучають одразу на місці та відправляють їх Збройним силам України. Таким чином вирішуються одразу дві проблеми. У місті стане менше водіїв, які порушують швидкісний режим, а ЗСУ та територіальна оборона отримають нові транспортні засоби.

Нагадаємо, у деяких областях після початку повномасштабного вторгнення російських військ почали вилучати автомобілі у п'яних водіїв, а також у водіїв, які порушують комендантську годину. Транспортні засоби передають ЗСУ та Силам територіальної оборони. Також для ЗСУ передають автомобілі, які з порушенням чинного законодавства ввозять до України (наприклад під прикриттям гуманітарної допомоги від західних країн).

Раніше стало відомо, що киянин, прикриваючись потребами підрозділу Сил територіальної оборони, намагався забрати зі СТО автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ