Today.ua

В Україні стало більше камер автофіксації порушень ПДР

На дорогах України встановили 21 новий комплекс автофіксації порушень ПДР. Про це в Facebook повідомив перший заступник глави Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, нові камери автофіксації порушень ПДР з'явилися в семи областях і містах нашої країни. Зокрема, ці комплекси встановили у Вінницькій, Чернігівській та Львівській областях, а також в Полтаві, Миколаєві, Харкові та Хусті. Очікується, що це допоможе в вищевказаних регіонах знизити кількість дорожніх аварій.

Камери автофіксації порушень ПДР (перевищення швидкісного режиму) з'явилися в Україні в червні 2020 року. Спочатку їх встановлювали тільки в Києві і Київській області. Однак, якщо вірити статистиці, за перший рік роботи цих систем в Києві та Київській області кількість ДТП не знизилася.

Тим часом, до 2024 року на українських дорогах має бути встановлено 1,5 тисячі камер автофіксації порушень ПДР. Про це повідомляли представники поліції.

Нагадаємо, з 30 серпня 2021 року в Україні на 10 нових ділянках доріг почали вимірювати швидкість за допомогою лазерних радарів TruCAM. Також додатково збільшили кількість цих пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ