Today.ua

В Україні розробляють “народний“ електромобіль

В Україні за деякий час може з'явитися український "народний" електромобіль. Над його створенням зараз працюють компанії "Інфоком" (Запоріжжя) та UGV Chargers.

У повідомленні компанії "Інфоком" йдеться про те, що головною особливістю українського "народного" автомобіля буде швидка заміна акумуляторів через знімні кейси. Тобто не потрібно довго чекати, коли акумулятор зарядитися. Їх можна буде просто швидко міняти.

Судячи з комп'ютерних зображень, "народний" електромобіль ставитиметься до А-класу. Акумуляторні батареї у нього будуть ззаду у багажнику.

На якому етапі перебуває робота над цим електрокаром – не повідомляється. Але робота над ним ведеться.

Слід зазначити, що останнім часом в Україні різко збільшився попит на електромобілі. Це пов'язано з дефіцитом бензину та дизельного палива. Щоправда, інфраструктура для електромобілів у нашій країні ще погано розвинена. В умовах воєнного стану інфраструктуру для електрокарів навряд чи розвиватимуть.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні покупців електромобілів можуть звільнити від сплати збору до Пенсійного фонду. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ