Today.ua

В Україні отримати посвідчення водія тепер стало складніше

В Україні тепер отримати посвідчення водія стало складніше. З 24 липня в нашій країні набули чинності відповідні зміни.

Зокрема, майбутньому водієві потрібно пройти теоретичну підготовку в автошколі та отримати свідоцтво (воно дійсно 1 рік), скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, щоб потім пройти практичне навчання.

Потім майбутній водій обирає автошколу для практичної підготовки та проходить там навчання. Після успішного складання внутрішнього практичного іспиту в автошколі видається відповідне свідоцтво (воно дійсне 2 роки).

Після цього відбувається практичний іспит у сервісному центрі МВС. Якщо "учень" його успішно здає, то тоді йому, нарешті, видадуть посвідчення водія.

Нагадаємо, що під час військового стану в Україні спростили підготовку водіїв, а також відновлення втраченого посвідчення водія.

Так, наприклад, під час військового стану при відновленні посвідчення водія не потрібна медична довідка. Достатньо пред'явити паспорт та ідентифікаційний код (якщо він є).

Раніше стало відомо, що в Україні перестали продавати популярну марку бензину. Йдеться про бензин А-92, який після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну практично повністю зник із продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ