Today.ua

В Україні обмежили ввезення євроблях через безкоштовне розмитнення

В Україні обмежили ввезення автомобілів на іноземних номерах, оскільки вони створюють черги на кордоні та заважають доставляти гуманітарні вантажі. Відповідне рішення було ухвалено на черговому засіданні уряду.

Черги на пунктах пропуску через державний кордон утворилися через те, що в Україну з Європи ринули автомобілі, тому що тепер, під час війни, українці можуть їх розмити безплатно. Тільки з 5 квітня до 20 квітня в нашій країні безкоштовно розмитнили понад 10 000 автомобілів.

Тепер безкоштовно розмитнювати автомобілі на польському кордоні можна лише на чотирьох пунктах пропуску, на угорському кордоні – на двох пунктах пропуску, а на словацькому – на одному пункті пропуску.

Чи спричинить це зниженню потоку автомобілів на іноземній реєстрації в Україну? Відповідь на це питання негативне. Просто розмитнення автомобілів займе ще більше часу. І це при тому, що раніше на розмитнення потрібно було також багато часу, що, власне, і призводило до великих черг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні автогаз подорожчав до 30 гривень за літр, встановивши таким чином новий антирекорд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ