Today.ua

В Україні нові й б/у автомобілі подорожчають на 10%

В Україні через деякий час нові та б/у автомобілі можуть подорожчати як мінімум на 10%. Це станеться, якщо Кабмін реалізує свої плани щодо запровадження додаткового збору на весь імпорт.

Народний депутат Ярослав Желєзняк цього тижня попередив українців, що Кабмін планує запровадити додатковий збір на імпорт у розмірі 10%. Тобто хочуть запровадити 10%-ий збір на валютообмінні операції для купівлі всіх імпортних товарів. Так хочуть послабити тиск на гривню.

За словами Железняка, незабаром у Верховній Раді зареєструють відповідний урядовий законопроект. Коли саме це станеться – поки що точно не відомо. Повідомляється, що у найближчі кілька тижнів. Можливо, до кінця серпня 2022 року.

Якщо народні депутати та президент Володимир Зеленський підтримають цю ініціативу Кабміну (а Зеленський не може про неї не знати), то тоді в Україні подорожчають на 10% усі імпортні товари. Тобто подорожчають нові та б/в автомобілі, а також запчастини до них. Автомобілі стане не лише дорожче купувати, а й експлуатувати.

Тим часом, раніше стало відомо, що шахраї не сплять - вони придумали новий спосіб автопідстави. Його можна назвати "автопідстава з непомітним гальмуванням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ