Today.ua

В Україні на 60% збільшився продаж нових автомобілів

За даними Укравтопрому, у 2023 році в Україні продали майже 61 000 нових автомобілів. Це на 60% більше, ніж у 2022 році.

Беззаперечним лідером у сегменті нових автомобілів на українському ринку у 2023 році стала Toyota. Українці минулого року купили 10 197 нових автомобілів цього японського автовиробника.

Друге місце посів Renault. Українці минулого року купили 5 790 нових автомобілів цього французького автовиробника. На третьому місці Volkswagen (5 627 автомобілів).

У десятку найпопулярніших автомобільних брендів в Україні у 2023 році також увійшли Skoda, BMW, Hyundai, Mercedes-Benz, Suzuki, Mazda та Nissan. Їх продаж як мінімум вдвічі менший, ніж продаж компанії Toyota.

На жаль, поки що немає інформації про те, які у 2023 році в Україні були найпопулярніші нові автомобілі. Якщо відштовхуватися від даних за січень-листопад 2023 року, то за підсумками року в десятку найпопулярніших нових автомобілів у нашій країні в минулому році повинні потрапити такі моделі: Toyota RAV4, Renault Duster, Volkswagen ID.4, Toyota Land Cruiser Prado, Skoda Octavia, Mazda CX-5 Citroen C-Elysse, Suzuki SX4, Skoda Kodiaq, та Skoda Kamiq. Але можливі зміни.

Таким чином, у 2023 році в Україні відновлювався ринок нових автомобілів, який впав у 2022 році через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ. Експерти Інституту досліджень авторинку вважають, що у 2024 році продовжиться тенденція збільшення продажів в Україні нових автомобілів. Але це залежатиме, звісно, від кількох факторів. Наприклад, від становища економіки, від ситуації на фронті, курсу гривні.

Крім того, експерти прогнозують, що в 2024 році в Україні збільшиться кількість продажу вживаних автомобілів. Також має збільшитися кількість євроблях, що ввозяться в нашу країну.

Нагадаємо, в 2023 році в мобільному додатку "Дія" з'явилася можливість продажу-купівлі вживаних автомобілів. Продавець і покупець складають електронний договір купівлі-продажу, система автоматично перевіряє автомобіль за базами даних, і якщо він "чистий", то дається дозвіл на його продаж. Продавець і покупець підписують електронний договір. При цьому "Дія" не відповідає і не контролює процес передачі та отримання грошей. Грошове питання повністю на боці продавця та покупця.

Раніше ми повідомили, що в Україні з 1 січня 2023 року посилили контроль за водіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ