Today.ua

В Україні можуть заборонити паливні талони на законодавчому рівні

В Україні пропонують на законодавчому рівні заборонити паливні талони. З такою ідеєю виступив директор «Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, повідомляє enkorr.

За його словами, корпоративним клієнтам зараз цілком достатньо платіжних карт, тому паливні талони вже не потрібні.

Куюн вважає, що паливні талони давно перетворилися у АЗС в інструмент боротьби за приватних клієнтів. Через це працює величезний тіньовий ринок, який завдає великої шкоди, як державі, так і звичайним автомобілістам. Крім того, паливні талони є одним з факторів корупції.

Експерт зазначив, що жодна українська мережа АЗС самостійно не стане першою в країні відмовлятися від паливних талонів. І причина дуже проста. Вона полягає в побоюванні втратити клієнтів.

Тому Каюн робить висновок, що ініціатива повинна належати державі, якщо вона не хоче втрачати кошти, так як паливні талони часто беруть участь в «тіньових» схемах. Від «пережитку» потрібно відмовитися на законодавчому рівні.

Раніше стало відомо, що в Україні активізувалися шахраї. Вони придумали новий спосіб обману автомобілістів, пропонуючи взяти участь в акції «Щедрий новий рік від WOG».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ