Today.ua

В Україні можуть спростити розмитнення євроблях

В Україні можуть спростити розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Про це розповіла член комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає UBR.ua.

Зараз кілька десятків тисяч українців не можуть розмитнити свої автомобілі на іноземній реєстрації, так як заїжджали через РФ. У нашій країні заборонено розмитнення автомобілів з країни-агресора. Тому митники відмовляються їх оформляти.

За словами Южаніной, на засіданні профільного парламентського комітету депутати запропонували залишити заборону тільки на випущені в країні-агресора автомобілі. Для тих, хто ввозить в Україну автомобілі з РФ - передбачити розмитнення.

Якщо народні депутати приймуть поправки, то багато українців зможуть нарешті легалізувати свої автомобілі.

Тим часом, Южаніна також підкреслила, що продовжувати пільговий період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації не будуть.

Нагадаємо, що в Україні з 15 червня по 10 листопада 2021 року діє пільговий період розмитнення євроблях. Після його закінчення поліція буде штрафувати на 170 тисяч гривень власників євроблях за порушення строків ввезення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ