Today.ua

В Україні можуть зменшити штраф за незареєстроване ГБО

В Україні можуть пом'якшити покарання за порушення встановленого порядку переобладнання транспортного засобу на зрідженому газі. У парламенті вже зареєстрували відповідний законопроект №6379.

Наразі за керування машиною, переобладнаною під автогаз без дотримання встановленого законодавством порядку, передбачається штраф у розмірі 340 гривень. При повторному порушенні можуть позбавити прав на строк від 3 до 6 місяців.

Автори законопроекту №6379 пропонують порушників попереджати, або шотрафувати на 170 гривень. За повторного порушення штраф – 340 гривень.

Розгляд таких справ та притягнення винних до адміністративної відповідальності пропонується закріпити за Національною поліцією України.

Із чим пов'язана така м'яка позиція авторів законопроекту? Вони виходять із того, що українці зараз дуже часто встановлюють ГБО та не оформлюють це переобладнання у документах на авто. Причина банальна – дорого коштує офіційне оформлення.

Наразі законопроект №6379 перебуває на розгляді у парламентському Комітеті з правоохоронної діяльності. Народні депутати його розглянуть, мабуть, у 2022 році.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів дозволив українцям дистанційно готуватися до іспиту з правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ