Today.ua

В Україні хочуть заборонити машини з ДВС: деталі

Міністерство інфраструктури і Команда підтримки реформ розробляють законопроект, згідно з яким поетапно заборонять ввезення в Україну автомобілів з ДВС. Про це повідомляє «Фокус» з посиланням на Директорат цифрової трансформації.

Зокрема, вже через шість років в Україні можуть заборонити використання окремих категорій автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. До 2038 року в нашій країні можуть заборонити всі машини з ДВС, як нові, так і б/в.

Якщо ідею чиновників Міністерства інфраструктури схвалить уряд, а потім затвердять народні депутати Верховної ради, то вже з 2028 року в Україні поза законом виявляться б/в автомобілі з дизельними моторами.

Міністерство інфраструктури вважає, що цї плани в нашій країні є цілком реалістичними. Правда, для цього потрібно буде зробити ще дуже багато. Наприклад, створити добре розвинену інфраструктуру для електромобілів.

Раніше стало відомо, що електромобілі компанії Toyota будуть заряджатися всього за 10 хвилин. Йдеться про машини на твердотільної батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ