Today.ua

В Україні хочуть запровадити 18% податок на купівлю авто, але за умови

В Україні покупців автомобілів планують обкласти 18% податком вартості угоди, якщо вони не пояснять, звідки у них на законних підставах гроші. Про це розповів голова парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

За його словами, працівники Міністерства фінансів вже розробляють відповідний законопроект.

Також 18% податку від вартості квартири або приватного будинку платитимуть їх покупці, якщо не зможуть пояснити, звідки у них на законних підставах гроші.

Гетьманцев наголосив, що зараз більша частина працездатного населення України не показує своїх доходів. Він стверджує, що у 2020 році доходи приховали близько 10 млн українців. Для того щоб вивести їх "на чисту воду" і розробляється новий законопроект.

На якому етапі є робота над цим законопроектом – не повідомляється. Зважаючи на все, його зареєструють у Верховній Раді наступного року. Які його перспективи у парламенті – поки що сказати важко. Проте треба врахувати, що практично завжди законопроекти Міністерства фінансів народні депутати затверджують.

Нагадаємо, раніше голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко заявив, що в 2022 році в Україні вартість б/в автомобілів може збільшитися на 25-30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ