Today.ua

Чиновники хочуть повернути дорожній збір для автомобілів

Міністерство інфраструктури пропонує уряду повернути дорожній збір для транспортних засобів. Це вже обговорювалося на засіданні Кабінету Міністрів, яке було присвячено розвитку інфраструктури для електромобілів, повідомляє AUTO-Consulting.

За даними AUTO-Consulting, ставки дорожнього збору хочуть співвідносити з рівнем викидів автомобілями шкідливих речовин. Передбачається, що так українці будуть більше купувати електромобілів.

Експерти відзначають, що зараз в утримуванні дорожньої інфраструктури не беруть участь електромобілі, так як з 2011 року після відмови від фіксованого дорожнього збору його стягують з палива. Тобто зараз фактично в ціні палива міститься дорожній збір.

Через те, що електромобілів стає все більше і більше, в Україні і хочуть повернути дорожній збір. Так українці будуть більше купувати електромобілів і буде вирішена ситуація, при якій електрокари не беруть участі в утриманні дорожньої інфраструктури.

Раніше стало відомо, що в Європі почали приймати попередні замовлення на Dacia Spring. На даний момент це найдоступніший електрокар на європейському ринку. В Угорщині, наприклад, з урахуванням усіх знижок він коштує 10 900 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ